Monday, April 6, 2020

Cara Langgan Plan Halo Telco Secara Manual

Assalamualaikum dan selanat sejahtera untuk semua pelanggan Halo Telco yang dikasihi. Ramai yang whatsapp saya bertanya cara untuk melanggan Pelan Halo Telco secara manual atau lebih tepat lagi menggunkan Kod SMS. Ok saya  kongsikan caranya. 



Cara melanggan Plan Halo Telco secara manual -menggunakan code SMS .


STEP 1
Dail *111# 


STEP 2
Pilih 3


STEP 3
Pilih 3



STEP 4
Pilih pelan 1@4@6




Jika data Highspeed anda telah habis, dan anda ingin Add On data 10 GB = RM 10 secara manual. Anda boleh memberi arahan SMS seperti dibawah:

TYPE B10 dan Hantar ke 2222


Jika ingin lebih mudah. Anda boleh install APS Tunetalk dan langgan menggunakan APS tersebut. Cara untuk langgan pelan menggunakan Aps adalah seperti Link di bawah 

(tekan link)



Semoga Tutorial kali ini bermanfaat untuk anda semua. Jika berminat untuk menjadi deealer atau membeli simkad Halo telco, boleh hubungi saya, Rafhan - 0125586734

Friday, March 13, 2020

Cara Guna Apps Halo Go - Halo Telco

Halo Telco baru sahaja melancarkan Aps Halo Go untuk kegunaan dealer bagi melancarkan urusan pendaftaran ahli dan urusan perniagaan yang lain. Gambar di bawah menujukkan antaramuka bagi aps halo go dimana menu seperti registration, port in, topup, stock sales order dan delivery tersedia.


Perbezaan antara VP dengan apps Halo Go
Sebelum ada apps baru, semua dealer guna Apps tune talk dealer untuk register user, lepas tu dealer kena keyin dlm VP untuk update sim yg dah terjual bagi mendapatkan insentif/komisyen.Bagi yang tak key in dalam VP, robot yg akan keyin kan sekali pada setiap hujung bulan.

Tetapi dgn apps baru, dealer boleh terus registerkan user menggunakan apps Halo Go. Dengan menggunakan apps Halo Go, dealer tak perlu lagi keyin dalam VP kerana apps Halo Go akan terus update detail costumer secara real time. Ini kerana, apps Halo Go akan terus Sync dengan server Tune Talk bagi update data costumer.

Sebelum apps ni wujud, web Value Prepaid (VP) dengan server Tune Talk (TT) adalah berasingan. Sebulan sekali HQ HT akan synckan data dari TT ke VP untuk tujuan update dan mengemaskini data didalam VP. Selama ni kita panggil ‘robot’ untuk memudahkan ramai dealer faham. ‘Robot’ tu sebenarnya ialah proses sync antara web VP dgn server TT.

Tetapi dengan adanya apps Halo Go, apps ni akan terus sync dgn server TT secara realtime, sebab tu dealer tak perlu lagi daftar dalam VP. Harap2 tuan/puan faham proses dan kenapa tak perlu daftar dlm VP lagi. Apps baru ni memudahkan dealer. Kalau ada pembetulan.

Berikut dikongsikan Video Tutorial car menggunakan Aps Halo Go. Semoga bermanfaat.




Untuk mendapatkan Simkad Halo Telco Tune Talk yang panas ini,. Whatsapp atau call saya Rafhan, 0125586734 atau klik link di bawah untuk respon pantas.

Thursday, February 13, 2020

Album COD Halo Telco Bangi Kajang

Alhamdulillah. Saya sejak menjual Halo Telco, dah ramai orang yang saya jumpa sewaktu saya COD. Seronok juga dapat berjumpa ramai orang yang teridiri dari pelbagai latar belakang yang berbeza. Disini saya ingin kongsikan gambar gambar bersama customer Halo Telco sewakru COD di sekitar area Bandar Baru Bangi dan Kajang. Urusan pendaftaran sewaktu Halo Telco semasa COD sangat mudah. Customer hanya perlu bawa IC original. Saya akan scan IC  customer menggunakan APS dealer sewaktu pendaftaran. Cepat dan mudah. Tak sampai 5 minit pun untuk daftar. Semua saya  uruskan.
































Untuk yang tinggal berjauhan tetapi ingin membeli simkad halo telco ini dari saya, tak perlu risau kerana saya juga membuat pengeposan simkad  Halo Telco mengunakan Poslaju. Sama seperti customer COD, semua urusan pendaftaran bagi customer poslaju saya akan uruskan. Anda hanya perlu snap IC bahagian depan dan hantar ke whatsapp saya. Gambar ic hendaklah jelas dan jangan silau. Apabila simkad yang di pos sudah sampai di tangan anda, saya akan buat pendaftaran.


 Bagi yang berminta untuk mendapatkan simkad halo telco ini  boleh tekan link di bawah  ⤵️⤵️⤵️




Monday, February 10, 2020

Cara Check Coverage Halo Telco

Assalamualaikum. Pasti ramai diantara anda yang takut takut nak beralih ke Halo Telco kerana tak pasti bagaimana coverage Halo Telco di kawasan anda. Tak perlu risau, anda boleh check sendiri coverage Halo Telco di kawasan anda menggunakan aps dan website NPERF.


Gambar di atas adalah data Coverage Halo Telco di seluruh Malaysia. Anda boleh rujuk warna petunjuk di bahagian bawah sekali bagi mengenalpasti jenis coverage samada 2G, 3G,4G, 4G+ ataupun 5G.

Jangan lupa set negara kepada "MY" iaitu Malaysia dan set Telco kepada Celcom kerana Tune Talk menggunakan coverage Celcom. Tutorial penuh cara check coverage Halo Telco boleh ditonton pada video youtube dibawah ini.


Selepas anda check, Jika kawasan anda bertanda merah atau oren, maka sesuai sangatlah bertukar ke Halo Telco. Data lebih banyak, murah dan berbaloi baloi.


▪️Untuk membeli simkad halo telco klik link di bawah. Pendaftaran tak perlu pening kepala kerana saya akan uruskan⤵️⤵️⤵️
http://www.wasap.my/+60125586734/simkadhalotelco

▪️Jika mahu berli direct terus dari HQ, boleh daftarkan sendiri disini ⤵️⤵️⤵️
https://valueprepaid.my/agent/sr/NTc1MTQ=

👆lepas daftar, buat Screen Shoot , wasap kami untuk bantuan dan support. Kami akan bantu anda secara percuma.👍


Talian Customer Service Halo Telco


Selamat sejahtera kepada pegguna Halo Telco. Jika terdapat sebarang masalah dan aduan boleh menghubungi customer service Halo Telco dan Tune Talk. No Telefon HQ Halo Telco dan Tune Talk adalah seperti di bawah. 



HQ Halo Telco - 03-74985544
Tuntalk CS - 13100 / 0327720000
support@halotelco.com
dealer.care@tunetalk.com


Anda juga boleh email masalah anda atau guna live chat yang terdapat pada aps Tune Talk, Customer service tune talk akan membantu anda.

Link live chat TT = https://livehelp.tunetalk.com/phplive.php?d=1&token=843f807ef1ad2dd6439ba4c5e34ef1da


Bagi yang berninat untuk membeli SIMKAD HALO TELCO secara terus melalui HQ, boleh order melalui link di bawah

▪️Boleh daftarkan sendiri disini ⤵️⤵️⤵️
https://valueprepaid.my/agent/sr/NTc1MTQ=

Cara Langgan Plan Halo Telco Secara Manual

Assalamualaikum dan selanat sejahtera untuk semua pelanggan Halo Telco yang dikasihi. Ramai yang whatsapp saya bertanya cara untuk melangga...